Punime në kuadër të projektit “Zhvillimi i Sistemit Transmetues, LOT 3– Linjat, L 110 kV, NS Kosova A- NS Lipjan”


4/30/2021

KOSTT sh.a njofton opinionin që me qëllim të krijimit të kushteve të sigurisë në punë për ndërtimin e linjës së re të tensionit të lartë 110kV që lidhë NS 220/110kV Kosova A me NS 110/35/10kV Lipjan, me datë 2 Maj 2021 (e Dielë), nga ora 09:00 deri në 13:00 do të bëhet shkyçja e linjës 10kV Preoc (Uglar).  Gjatë punimeve të planifikuara do të realizohet shtrirja e OPGW (Optical Ground Wire/Fibrat Optike) në pjesën ajrore të linjës që do të lidhë NS Fushë Kosova.

Gjatë intervalit të lartcekur kohor, qytetarët/institucionet të cilat furnizohen nga kjo linjë, do të mbesin pa furnizim me energji elektrike (Redukimi i parashikuar 2.5MW).

Implementimi i projektit në fjalë do të ndikojë në rritjen e stabilitetit dhe sigurisë së furnizimit me energji elektrike nga aspekti i transmetimit.

Ky projekt i KOSTT bashkë financohet me Bankën Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH).

KOSTT sh.a kërkon mirëkuptim nga qytetarët.