Lajme

Ambasadori i RF Gjermane në Kosovë priti në takim menaxhmentin e lartë të KOSTT

Ambasadori i Republikës Federale Gjermane Sh.T.Z. Jörn Rohde me 29 prill 2021 priti në takim menaxhmentin e lartë të KOSTT sh.a, në krye me Kryeshefin Ekzekutiv z. Mustafë Hasani. Me këtë rast, z. Hasani falënderoi Qeverinë Gjermane dhe KfW për mbështetjen e vazhdueshme dhe bashkëpunimin e ngushtë dhe të frytshëm që nga themelimi i KOSTT dhe në vazhdimësi. Z.Hasani gjithashtu e informoi Ambasadorin Rohde rreth zhvillimeve aktuale si dhe përgatitjeve në lidhje me investimet zhvillimore në pesë vitet e ardhshme të cilat do të jenë në funksion të zhvillimit dhe modernizimit të mëtutjeshëm të rrjetit të transmetimit të Republikës së Kosovës si hallkë kyçe në sigurinë e furnizimit me energji elektrike në vend. ...

Më shume

Punime në kuadër të projektit “Zhvillimi i Sistemit Transmetues, LOT 3– Linjat, L 110 kV, NS Kosova A- NS Lipjan”

KOSTT sh.a njofton opinionin që me qëllim të krijimit të kushteve të sigurisë në punë për ndërtimin e linjës së re të tensionit të lartë 110kV që lidhë NS 220/110kV Kosova A me NS 110/35/10kV Lipjan, me datë 2 Maj 2021 (e Dielë), nga ora 09:00 deri në 13:00 do të bëhet shkyçja e linjës 10kV Preoc (Uglar).  Gjatë punimeve të planifikuara do të realizohet shtrirja e OPGW (Optical Ground Wire/Fibrat Optike) në pjesën ajrore të linjës që do të lidhë NS Fushë Kosova. ...

Më shume

Menaxhmenti i lartë i KOSTT priti në takim Ministren e Ekonomisë znj.Artane Rizvanolli

Menaxhmenti i KOSTT në krye me Kryeshefin ekzekutiv z.Mustafë Hasani pritën në takim Ministren e Ekonomisë së Republikës së Kosovës znj.Artane Rizvanolli. ...

Më shume

Ambasadori i Republikës së Shqipërisë z. Qemajl Minxhozi priti në takim Kryeshefin Ekzekutiv të KOSTT

Ambasadori Minxhozi dhe Kryeshefi Ekzekutiv i KOSTT z.Mustafë Hasani biseduan rreth bashkëpunimit të gjertanishëm Kosovë-Shqipëri në sektorin e energjisë si dhe shprehën rëndësinë e pavarësimit energjetik të Republikës së Kosovës/KOSTT dhe fillimit të operimit të pavarur si zonë rregulluese në kuadër të Bllokut Rregullues Shqipëri-Kosovë -Blloku AK. ...

Më shume

Menaxhementi i KOSTT priti në takim drejtorin e çështjeve politike të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Republikës së Kosovës

Kryeshefi Ekzekutiv i KOSTT z.Mustafë Hasani me bashkëpunëtorë priti në takim drejtorin e çështjeve politike në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Kosovës z.Sylë Ukshini.Në kuadër të bashkëpunimit ndër-institucional, z.Ukshini u njoftua për procesin e gjatë disavjeçar nëpër të cilin ka kaluar #KOSTT drejt pavarësimit energjetik të Kosovës nga Blloku SMM dhe fillimit të operimit të pavarur në kuadër të Bllokut AK, zona sinkrone e Evropës Kontinentale të ENTSO-E. “Nga data 14 dhjetor 2020 kur hyri në fuqi Marrëveshja e Kyçjes KOSTT/ENTSO-E, kemi një realitet të ri të funksionimit të pavarur të KOSTT në kuadër të Bllokut AK me Shqipërinë i cili po tregohet i suksesshëm dhe në këtë drejtim edhe performansa e KOSTT në balancimin e sistemit të Kosovës pas pavarësimit, është vlerësuar lartë nga ana e Qendrës Koordinuese për Evropën Kontinentale-Swissgrid, në kuadër të ENTSO-E)” theksoi z.Hasani. ...

Më shume

KOSTT nënshkruan kontratë për ndërtim të nënstacionit të ri në sistemin e transmetimit të energjisë elektrike në Komunën e Ferizajt

Me 31 mars 2021, Kryeshefi Ekzekutiv i KOSTT z.Mustafë Hasani nënshkroi kontratën me përfaqësuesen e kompanisë ABB Power Grids Zagreb, znj. Nina Dusper Sushiç për implementimin e projektit për ndërtim të Nënstacionit të ri 110/35/10(20) kV Ferizaj 3. ...

Më shume
Harta e Sistemit të Transmetimit të Kosovës
MË SHUMË
Plani Zhvillimor i Transmetimit
MË SHUMË

Ngarkesa dhe Gjenerimi në Sistemin Transmetues

MË SHUMË
Planifikimi dhe Zhvillimi
Kodet Teknike
Fakte të Shpejta
Publikime dhe Prezentime

Fakte të Shpejta

Emri i regjistruar: Operator Sistemi, Transmisioni dhe Tregu – KOSTT SH.A.

Adresa : Rr. Isa Boletini Nr.39 , 10000 Prishtinë, Republika e Kosovës

Numri i regjistrimit të biznesit: 811284512

Data e themelimit: 1 korrik 2006

MË SHUMË

Buletini KOSTT Viti XIV, Nr.18 2021

Buletini KOSTT Viti XIII, Nr.17 2020

BULETINI më shumë

#NeJemiKOSTT

Përkushtimi dhe kontributi i secilit punonjës pa dallim është vlerë e çmuar në drejtim të përmbushjes së objektivave strategjike të kompanisë. Çdo muaj prezantojmë intervistat e realizuara me dy punonjës të përzgjedhur.